De kunstenaresExpositiesWerkenContactLinks      Dutch Italiaans English France

De kunstenares

Biografie van Carla van den Heuvel-Ruseler

Bronzen Beelden en Portretten

Carla van den Heuvel - RuselerBeeldhouwster Carla van den Heuvel (Schiedam) begon haar carrière in 1995. Zij volgde lessen aan de Vrije Academie in Rotterdam en het Koorenhuis in Den Haag. Daarna ging zij haar eigen weg met het maken van bronzen voorwerpen. Haar stijl is heel schetsmatig en voornamelijk realistisch en figuratief. Zij is aangesloten bij Stichting Kunstwerk in Schiedam, Sculpture Network Berlin en de Associazione Sculturi Italiani (ASI).

Op uitnodiging nam zij deel aan kunstevenementen en tentoonstellingen. Haar werk was te bewonderen in het Stedelijk Museum in Schiedam, in het Arsenaal-Jan des Bouvries en in de Korenbeurs-Jan des Bouvries in Schiedam, op de PAN Amsterdam, in het Congrescentrum De Leeuwenhorst in Noordwijkerhout, op de Art-Expo Amsterdam, in de Amcha Kunstcollectie in Kasteel Groeneveld te Baarn, op de Aur Expo Monaco, in de Galleria del Arte en op de 32ste Rassegna D’Arte Internationale in Turijn en tevens in San Remo. In het VOC-jaar (Verenigde Oost-Indische Compagnie) toonde de Nederlandse ambassade een expositie met 14 Nederlandse kunstenaars in Abu Dhabi, Doubai en het Sharjah Art Museum. Zij was één van deze kunstenaars.
Ook werd zij gevraagd om haar werk in diverse thema’s op de Nederlandse televisie te tonen en nam ze deel aan de veiling die door de heer Pieter Glerum werd georganiseerd voor de restauratie van Molen de Walvis in Schiedam.
Carla maakte de trofee (een beeld van een dirigent) voor de Bob Verbiest Cultuurprijs van oktober 2007. Zij kreeg een uitnodiging van het Wetenschappelijk Comité voor de Culturele Biënnale in Florence in december 2007. Journalisten en redacteuren van kunsttijdschriften waren tijdens de Biënnale in Florence erg geïnteresseerd en dit leidde tot nog meer uitnodigingen voor tentoonstellingen. In 2008 is zij uitgenodigd voor een lidmaatschap van de Academia Internationale di Belli Arti, Lettere e Science in Salerno, in Italië (Lazara Castel San Giorgi). Haar leraar Tekenen, de heer Albert Slot, adviseerde haar in vroeger dagen om naar de Kunstacademie in Rotterdam te gaan. Zij had nooit durven dromen dat zij kunstenaar zou worden. Voor haar is het leven één groot avontuur. De moeite waard om voor te leven.
De beelden van Carla van den Heuvel-Ruseler zijn in beperkte, genummerde oplage verkrijgbaar. Zij zijn voorzien van handtekening en een echtheidscertificaat.